Przy tworzeniu drinków przy użyciu shakera warto wyrobić sobie pewien nawyk. Gdy wlewamy alkohole oraz inne składniki do shakera najlepiej zaczynać od najtańszego składnika dlatego, że w razie pomyłki poniesiemy najmniejszy koszt. Drugim ważnym aspektem do łączeniu drinków jest gęstość składników. Gdy łączymy składniki bezpośrednio w szklanicy to zaczynamy zawsze od najgęstszych składników, chyba że przepis mówi inaczej(na przykład aby uzyskać jakiś efekt).
Poniżej kolejność jaką powinniśmy zachować:

syrop cukrowy

Strzałka w dół

jajka

Strzałka w dół

syropy

Strzałka w dół

śmietanka

Strzałka w dół

mleko

Strzałka w dół

soki

Strzałka w dół

likiery

Strzałka w dół

wina

Strzałka w dół

wódki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.